Herpes na genitáliích

Pane doktore,dočetla jsem se,že genitální opar zvyšuje riziko HIV,co je na tom pravdy? Pokud jsem prodělala již několikáty opar na genitáliích mohu po vyléčení mít s přítelem pohlavní s tyk bez kondomu?Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Styk po vyléčení mít můžete bez kondomu. Zde je míněno rizikový styk s neznámým partnerem, riziko nákazy je lehce zvýšené, pokud bude HIV pozitivní.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Články: Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Tahle potíž dokáže člověka...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Články: I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Lidé s menším vzrůstem sice...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření sluchu
Články: Vyšetření sluchu
Co vše má obsahovat...
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: