Herpes na rtu

Jsem v 17tt a mela jsem malinky opar pod rtem. Dnes rano jsem si z neho strhla osklivy hnedy strup a olizala jsem tu cirou tekutinu pod strupem. Nekde jsem cetla, ze prave ta je plna aktivnich herpes viru a je nebezpecna v kontaktu s ocima atd. Jenze ja jsem uplne zapomnela, ze kdyz ty viry spolikam, tak mohu ohrozit miminko. A jelikoz se na internetu doctete, ze herpes simplex ( v podadne lekare na baby online ), muze zpusobit vazne postizeni ditete, tak ted nevim : Ohrozila jsem sve dite ci nikoliv?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlíno! Protože se nejedná o první kontakt s virem, máte už vypěstovanou odolnost proti viru herpes simplex. Polknutí silně infekčního sekretu z puchýřku by proto dítě ohrozit nemělo. V případě pochybností konsultujte ošetřujícího gynekologa.

Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: