Herpes simplex in loco

Dobrý den paní doktorko, můj minulý dotaz zodpověděla již paní doktorka Dobešová s diagnozou recidivujícího herpes simplex in loco a navození léčby Provirsanem. Jedná se o pravidelně se objevující útvar každé zhruba 2 měsíce na oblasti levé hýždě. Nyní mám ještě jeden dotaz...před týdnem jsem dostala jakousi infekci a v nemocnici porodila mrtvé miminko ve 29 tt. Chci se zeptat, zda se mohlo jednat o souvislost s touto poruchou imunity. Narodila jsem se s polovinou obranyschopných látek, které mi byly postupně doplňovány gamaglobuliny, ale prý se postupem času tato imunita každou nemocí opět oslabuje. Otěhotněla jsem po IUI a mám strach do budoucna, že by se tato situace mohla opakovat... Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, herpes simplex by neměl být pro plod nebezpečný. i v těhotenství se smějí používat léky tzv. antivirotika. Nebezpečný bývá až v průběhu porodu, pokud přijde miminko s virem do kontaktu. Samozřejmě záleží na celkovém stavu maminky. Zřejmě se jednalo o jiný typ infekce, které miminko poškodilo nebo o nějakou vadu, která byla neslučitelná se životem. Chápu, že se nyní budete bát , ale věřte, že to dokážete. Nevím zda vám sdělili přesnou příčinu proč k tomu došlo. Některé věci v životě opravdu nemůžete ovlivnit. Budete přísněji sledována lékaři a pokud jste nyní již zdráva po imunul. stránce a samozřejmě celkově, tak by neměl být problém. Držte se . Pokud budete potřebovat s něčím poradit tak napište LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: