Herpetická stomatitida a těhotenství

Dobrý den, dcera (20 měsíců) má momentálně herpatickou stomatitidu a protože jsem těhotná (nyní 15+0) chtěla bych Vás požádat o informaci, zda hrozí možné nebezpečí pro nenarozené miminko. Já osobně na opary trpím, poslední jsem měla cca před 14 dny a je tedy možné, že se dcera, i přes všechna opatření, nakazila ode mě. Já zatím žádné příznaky nemoci nemám. Aby mohl být ohrožen plod, musela bych nemoc prodělat, přímé ohrožení nenarozeného dítěte od dcery nehrozí, je to tak? Předem děkuji za informaci a přeji pěkný den, Kateřina

Odpověď odborníka:

Nemějte obavy nakažení plodu od dcery nehrozí. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: