Heterochromie

Dobrý den. Chci se zeptat jestli bych měla jít na vyšetření k očnímu lékaři ohledně heterochromie. Už od narození mám pravé oko hnědé a levé na půl hnědé a na půl zelené. Na internetu jsem našla nějaké teorie o spojitosti s úrazem oka, který jsem nikdy neměla a a taky spojitosti s různými syndromy, jejichž symptomy na sobě nepozoruji. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v mnoha případech se jedná o vrozený nález a není třeba se kvůli tomu znepokojovat. Ne vždy to musí symptomem nějakého onemocnění. Když víte, že máte heterochromii od narození, tak je vhodný monitoring během života, kdy se hlídá rozsah tmavší zóny a další případné změny. Nejlép pomocí fotografické dokumentace. Nicméně můžete být klidná, u Vás se bude s největší pravděpodobností jednat o vrozenou anomálii.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: