Hexa + synflorix v 9. tydnu

Dobrý den, naše miminko bylo v 9. týdnů naockovano hexa vakcinou a zároveň synflorixem, který paní doktorka vyhodnotila jako lepší, což už si bohuzel nemyslím, protože prevenar pokrývá vice kmenu. Miminko melo v době očkování 4,680 kg. Četla jsem o hranici 5kg, aby mohlo byt miminko očkováno, je tomu tak? Mám velké obavy z toho, ze jsme tak male miminko vystavili dvojímu očkování. Je to běžný postup? A je to opravdu pro tak male tělíčko bezpečné? Už bych znovu tak brzy neockovala, ale na to je již pozdě. Děkuji za odpověď a hezky den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Radko, volba paní doktorky a Vaše byla určitě velmi dobrá, protože je důležité, aby Vaše děťátko bylo co nejdříve chráněno proti onemocněním, které by mohly vážně ohrozit jeho zdraví. Jedná se hlavně o časnou prevenci černého kašle, který v České republice opět koluje a o prevenci pneumokokových nákaz. Nejzranitelnější jsou právě novorozenci a kojenci. Onemocnění v tomto věku mohou miminka ohrozit nejen na zdraví, ale i na životě. Podání vakcín v 9. týdnu věku je zcela v souladu s oficiálními doporučeními, dlouhodobé studie prokazují, že je to bezpečné, účinné a prospěšné opatření. Očkování se provádí i u předčasně narozených dětí, které zdaleka nedosahují hmotnosti, jakou mělo Vaše miminko a v souhrnu údajů o přípravku vakcín, které byly aplikovány není uváděna hmotnostní hranice 5 kg. Při studiu ifnformací o zdravotní problematice Vám doporučuji ideálně zdroje, které jsou podpořeny odbornou autoritou. Přeji vašemu miminku hodně zdraví a doporučuji Vám v prevenci pokračovat.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: