Hexa vakcína

Dobrý den,jsem mamina devatenácti měsíčního chlapečka a chtěla jsem se zeptat,jestli neohrozí jeho imunitu,když dostal pět dávek Hexa vakcíny.V osmnácti měsících jsme šli na pravidelnou prohlídku k dětské lékařce,ta měla dovolenou a zastupující doktorka malému píchla pátou dávku v domnění,že je čtvrtá,kterou dostal už v patnácti měsících.Syn je v pořádku(žádná horečka,křeče nebo vyrážka),ale bojím se,aby neměl problémy s náchylností k nemocem atd.Děkuji za odpověď Diana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Diano! Poslední dávka vakcíny byla sice nadbytečná, ale je velmi nepravděpodobné, že by synkovi způsobila potíže. Zafunguje nejspíš jako tzv. booster a podpoří a prodlouží imunitu získanou očkováním.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie a roztoči
Články: Alergie a roztoči
V posledních letech poměrně...
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Články: Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Rakovina plic stále zůstává...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: