Hexavakcina

Dobry den. reaguji jeste na vasi odpoved, ohledne ockovani 3. davkou hexavakciny meho 7 mesicniho syna, ktery ma atopicky ekzem. 1. davku hexy dostal ve 3 mesicich, 2. davku do 8 tydnu po prvni a se treti cekame do dnes. Uz je to 14 tydnu. Ma mokvajici lozisko ekzemu v trisle, ekzem se objevil po 2. davce. Nedari se nam tento flicek zklidnit. Chci se jeste zeptat, jaka rizika by byla, kdybych ho nechala naockovat i pres to? A zda bude syn celozivotne chranen ockovaci latkou i kdyz prodleva mezi 2. a 3. davkou je skoro 4 mesice? Lze nejak zjistit zda ucinnost ockovani bude 100%? Momentalne je pro me prednejsi ho naockovat co nejdrive, predpokladam, ze po ockovani se mu zase na par dni ekzem zhorsi. Existuje hexavakcina od nejakeho vyrobce, ktera neobsahuje rtut? Popr. zda ji muzu zadat po pediatrovi? Dekuji za odpoved, preji hezky den. Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k dispozici je vakcína Infanrix HEXA. Podávají se minimálně dvě dávky (což jste stihli) a pak se podává, nejméně 6 měsíců poté, posilovací dávka, v případě dvou předchozích dávek ideálně mezi 11 a 13 měsíci věku dítěte, ale lze ji podat i později. Ekzém by měl být pokud možno v klidovém stadiu, aby ho přeočkování nezhoršilo příliš. Očkování dvěma dávkami je dostatečné, v případě nutnosti (třeba při setkání se s některým z onemocnění, proti nimž se očkuje touto očkovací látkou), lze provést krevní testy na přítomnost a množství protilátek, je-li to nutné. Podrobné informace o tomto očkování naleznete např.na www.vakciny.net, sekce Pravidelné očkování.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: