Hexavakcína

Dobrý den,mému synovi (5 měsíců) se po prvních dvou očkování výrazně zhoršila rýma, kterou bohužel trpí od narození. Celou dobu měla mírný projev, ale právě po tomto očkování se to vždy na min 14 dní výrazně zhoršila. Chci se zeptat jak moc nebezpečné je vůbec očkování kojenců? Četl jsem kolik konzervantů obsahuje (formaldehyd atd.) a jak je očkování nebezpečné a jak to dítěti ubližuje. Přemýšlíme, že syna už více očkovat nenecháme. Jaký je Váš názor na očkování hexavakcínou obecně. Děkuji za názor MH

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování má jisté vedlejší a nežádoucí účinky, o kterých by Vás měl ošetřující dětský lékař Vašeho syna poučit. Nicméně jsou relativně vzácné a ty závažné jsou velmi vzácné. Pokud Váš syn od narození trpí rýmou, bylo by vhodné ho vyšetřit u specialisty, dětského ORL lékaře. Osobně si myslím, že očkování Hexavakcínou je prospěšné, ale je třeba očkovat pouze zcela zdravé děti. Nemoci, proti kterým se očkuje jsou nebezpečné a pokud se bude zvyšovat procento neproočkované populace, budou čím dál častější. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: