Hezký den. je mi 28 let. ...

  • Dotaz od: Martin Pěkný
  • Publikováno: 14.5.2008
  • uLékaře.cz

Hezký den. Je mi 28 let. Již několik let se mi zdá, že mám při močení mnohem menší obsah moči, než je běžné. Soudím ale jen dle "společných návštěv toalet s jinými muži". Často se mi stává, že při jízdě autem, nebo na místech, kde si nemohu ihned odskočit na toaletu (Praha, dopravní zácpa, autobus, návštěva hradu a prohlídka trvající 45 minuta atd.) se mi objeví silné nutkání jít na toaletu a když jdu, jedná se o minimální množství. Jsou to pocity, že už to nemohu vydržet a musím jít hned. Někdy mám nutkání, že budu muset jít, ale pak myslím na jiné věci a stane se, že jdu třeba až po dalších 40 minutách. Byl jsem na URL a tam mi udělali kompletní vyšetření moči - vše OK, moč. segment + kultivace - OK, ultrazvuk - vše OK... Mám pocit že jde o psychický původ. Před třemi týdny mi lékařka dala antibiotika, ale vůbec se nic nezměnilo. Dnes jsem byl i vyšetřen do konečníku a tlačila mi na prostatu, zda nebolí, bylo vše bez problému a nic mne ani minimálně nebolelo. Jsem-li doma, jsem v pořádku, nechodím nikterak často, než někam jedu, vymočím se, ale po 5 km autem už mám opět nutkání. Když zastavím, jde jen o minimální množství, ani ne 1dcl. Nyní mě posílá na cystoskopii a vzhledem k informaci o bolestivosti vyšetření se jej samozřejmě snažím odložit. Myslíte že je možné, aby byl původem opravdu psychický stav, nebo se jedná o zánětlivé onemocnění, které se nijak neprojevuje na ostatních vyšetřeních? Prosím o Váš názor

Odpověď odborníka:

Dobrý den, psychická složka se na obtížích sice může podílet, ale každopádně je třeba vyloučit onemocnění močových cest/prostaty. Proto doporučuji cystoskopii absolvovat - sice to není příjemné, ale před výkonem dostanete léky, které nepříjemné pocity utlumí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: