Hezký večer. můj 9 měsíčn...

  • Dotaz od: Iveta Buršíková
  • Publikováno: 6.6.2008
  • uLékaře.cz

Hezký večer. Můj 9 měsíční syn měl zánět středních uší. V pondělí mu levé prasklo samo a pravé násl. lékař "píchl" v ordinaci. Dnes jsem byla na KO, ale zánět se nelepší. Máme tedy Augmentin. Již jsem dvě dávky synovi podala. Nyní začal kašlat. Od narození trpí na laryngitidu (1x hospitalizace). Nevím, zda stačí ta antibiotika, nebo mám ještě teď večer podat fenistil.? Od lékařky mám Predniron 1/4 tbl při velkých obtížích...bylo by to vhodné? Mám strach aby mi syn nepřestal dýchat. Prosím poraďte. A ještě by mě zajímalo co to přesně laryngitida je? Velice děkuji a přeji hezkou noc. S pozdravem. Iveta Buršíková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotika by měla být k léčbě zánětu středního ucha postačující. Dodržujte ale lékařkou předepsané dávkování a intervaly. Fenistil je vhodný při hmyzím štípnutí, svědění, popálení apod. Při léčbě zánětu středního ucha ale nemá příliš velký význam (jedině ke zmírnění nepříjmeného svědění). Prednison je lék tlumící imunitní reakci, který je užíván zejména při chronických zánětlivých onemocněních, v tomto případě podle mě není jeho užití na místě (ale záleží i na celkovém stavu Vašeho syna, který zná Vaše lékařka lépe). Laryngitida je zánět horního úseku dýchacích cest – hrtanu. Postihuje hlasivky a jejich okolí. Typicky se projevuje bolestí v krku, suchým dráždivým kašlem a chrapotem. Nejčastější příčinou je virová infekce. Více si můžete řečíst zde: http://www.ulekare.cz/clanek?id=06211f9e0a89b3b2876f9505b3dba195&search=laryngitida&from=00

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Články: Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Přestože vysoký nitrooční...
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Scintigrafie skeletu
Články: Scintigrafie skeletu
Scintigrafie (scinti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: