Hiátová hernie

mohlo by se o ní jednat? Léta trpím častou zadní rýmou, kašlem, něco mě stále nutí vykašlat, žáha mě pálí velmi zřídka jen při dietní chybě, veškerá vyšetření na plicním a orl bez nálezu, pokud ano, jak dlouho trvá pobyt v nemocnici při případné operaci nebo se to dělá i ambulantně? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím přesně, co je zadní rýma, ale obtíže, které popisujete nejsou úplně typické pro hiátovou kýlu, ale není vyloučeno, že u Vás nemůže být přítomna, pokud je příčina kašle vyloučena specialisty z oboru plicní a ORL. Zcela jednoduchá a prakticky 100% průkazné vyšetření k vyloučení hiátové kýly i tzv. refluxní nemoci je gastroskopie. Pokud by kýla byla zdrojem potíží, léčí se nejprve konzervativně léky a jen u malého množství pacientů, kde léčba nezabere, nebo je kýla příliš veliká se indikuje operace. Dnes se dělá laparoskopicky, v celkové anestesii, doba hospitalizace je v průměru 3-4 dny.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: