Hiátová hernie

Dobrý den,15.02.2012 mi byla zjištěna malá hiátová hernie bez esofagitidy..kardie 1 cm nad úrovní hiátu,nedovírá v inverzi..chtěla bych se prosím optat..chtěli by jsme s manželem miminko,nevadí to v těhotenství?děkuji za odpověď,přeji krásný zbytek dne s pozdravem Lenča

Odpověď odborníka:

Vážená paní Lenko, malá hiátová hernie není kontraindikací těhotěnství. Při růstu plodu a zvětšování dělohy se v důsledku změn objemu a tlaku břicha mohou objevit zažívací obtíže, ale při úpravě velikosti a frekvence jednotlivých porcí potravy je můžete minimalizovat. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: