Hidradenitis supurrativa

Dobrý den.Mam problém se zánětem potních žláz v podpazi uz asi 4 roky.Dřív se mi dělaly abscesy v obou podpaží a i v tříslech.Byl jsem na operaci se sinus pilonidalis a pote se mi naštěstí třísla uz uplne vyhojila a uz mam problém jen v jednom podpaži protože to tam mam dost zjizvene po nekolikerem chirururgickem rozriznuti abscesu.Ted jdu 8 února na operaci kde mi v celkové anestezii provedou excizi potních žláz a kůže prave v tom podpaží kde me to porad ještě zlobí trochu.Kryti transplantatem ze stehna pravdepodobne.Chci se zeptat jestli nebude lepší si nechat "vybrat" radši obe podpaží od potních žláz protože se bojím aby se mi to treba nepremistilo na druhou stranu po operaci a taky bych se chtěl zeptat jak se těmto zánětům vyvarovat.Děkuji za odpoved a přeju pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, hidrosadenitis suppurativa neboli akne inversa je nevyléčitelné onemocnění, operace axil je obvykle jednou z posledních možností a z mých zkušeností nezažehná zcela onemocnění , navíc počítejte , že sebou nese komplikace, omezení hybnosti ramenního kloubu, nepřihojení transplantátu, recidiva v okolí operované plochy atd.... Určitě bych nechala napřed operovat jedno podpaží , atˇ víte , do čeho jdete. S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: