Histaminová intolerance

Dobrý den.Mám dotaz ohledně syna (5.let).Na imunologii mu z krevních testů vyšlo že má histaminovou intolerance. Ale krevni testy mu dělali 4 dny po dobrani antibiotik.Antibiotika bere už od prosince do dubnu alespoň 1×za měsíc kvůli opakovaným anginam.Muzou antibiotika způsobit histaminovou intolerance (+často bere léky na teploty).Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, některé léky včetně antibiotik, léků na teplotu mohou mít histaminoliberační účinek. Vhodné by bylo odběr udělat s delším odstupem po dobrání antibiotik. Samozřejmě záleží , proč se toto vyšetření provádělo a dle klinických projevů toto vyšetření hodnotit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: