Histologie pozitivní

dobrý den, je mi 26 let. Bylo mi vyříznuto znaménko novotvar cca 2 roky stary 2mm velký. Histologie říká že má jisté rysy Reedova névu, nelze však vyloučit incipientně povrchově se šířící melanom , Clark II. Byla jako prevence provedena druha excize. Mam chodit na kontroly to vše je jasne. Jen mě zajima v 26 letech, co mohlo zpusobit "začínajici melanom", defakto na novotvaru ktery na kůži před 2 lety nebyl??..Je to zpusobeno porušením nějakého genu??? ktery napriklad ted může zpusobit, že by se mohlo rakoviné bujení vytvořit napriklad i jinde na kuži nebo na znaménku a nebo na jiném organu v tělě???...a nebo tím že byl utvar cely odtraněn a není nikde v genech zaznamenan takže je to jako bych zase začal od nuly?? nebo ted už budu muset skutečne počítat s tím, že když jednou to v tělě bylo, že se to může objevit jinde?? Jen by mě zajimalo jak se vlastne takovy přenos informaci v tele chová Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato složka příčin rakoviny není ještě plně vědci prozkoumána, je mnoho názorů na vznik rakoviny a tyto informace zcela přesahují objemem moje možnosti tady v poradně. Chodte pravidelně na kontroly, žijte zdravě (hlavně oblast stravy je v našich zemích hodně podcenovaná), věnujte se hodně sám sobě, psychohygiena a harmonické vztahy s okolím a hlavně v rodině jsou také maximálně důležitá, cvičení a ev. nějaký životní směr, který vám bude přinášet radost. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x