Histologie znaménka - pozitivní

Dobrý den mam potěle odstraněno celkem 15 znamenek vždy byl vysledek negativní. Před dvema lety se mi udelalo jedno na břiše. a nechal jsem si ho preventivne před 14dnema vyndat melo necelych 3mm. Kožní lekař dokonce rikal že jeste neni třeba ho vyndavat že je sice trochu rozhazeny ale maly že ho budem sledovat. Ale me to nedalo a je venku. Bohužel prišli vysledky. že tam nebyly nalezeny primo nadorovy bunky ale pri k tomu nemely daleko. Tak mi to budou znova řezat a zvetšovat ochrany lem. Bohužel muj kožní lekař minuly tyden zemřel. Prosím vas..co to přesne znamena??? že sem byl kruček od nadoroveho bujeni??. Jak se to vubec muže stat u takto maleho znaminka??.oslabena imunita??? 15 znaminek od dost vetšich a ošklivejších bylo v pořadku a najednou sem tomu utekl o vlasek?? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Danieli! Ano, je to přesně tak jak říkáte. Mezi zhoubným melanomem a běžným pigmentovým névem je řada mezistupňů. I drobnější znaménko může mít vyšší stupeň dysplazie, tedy obsahovat "ošklivější" buňky.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: