Hiv

Dobrý den, chci se zeptat zda se dá nakazit virem hiv přes orální styk s pouzitim kondomu? A zda když male množství slin se otrelo s prezervativu o žalud je tu nejake riziko?Mám opary na ústech a zvysenou teplotu, bolest hlavy. Předem díky za zodpovězení dotazu.

Odpověď odborníka:

Virus HIV je obsažen v krvi a tělních sekretech, k infekci dochází zvláště při pohlavním styku nebo kontaktu s infikovanou krví. Při pohlavním styku se můžete nakazit pokud dojde k drobnému poranění, zvlát rizikový je anální styk. Pokud máte nějaké nejasnosti, nejlepší je nechat si udělat krevní test na zjištění infekce HIV virem. Na mnoha místech se dá udělat i anonymně, důležité je nedělat ho dřív než za cca 6-8 týdnů po rizikové situaci.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x