Hiv

Dobrý den vážená paní doktorko doktore předem dekuji za odpoved v listopadu 2013 jsem mel nechráněný pohlavní styk zhruba po měsíci jsem mel zkoro vsechny příznaky ktere se uvádí u primoinfekce hiv podstoupil jsem testy na hiv 2,3,6,9,měsíc vsechny delala laboratoř cca po 12 mesicich jsem si udelal domácí test na hiv též byl negativni první otázka zní jsou tyto testy opravdu spolehlivé ? Druha otázka je ze mam spousty zdravotních problému do dnes jako jsou prujmi vyrážky bolesti svalu sucha pokožka na rukou atd..je toho spousta navštívil jsem obvodního lékaře udelal odběr krve podle výsledku vse vporadku byli mi nasazeny antidepresiva ale stale do dnes uz je to přes rok a čtvrt zdravotní komlikace ne přestali jsou testy na hiv opravdu spolehlivé po takové dobe dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martine. Po tolika negativních testech by byla jen veliká náhoda, kdybyste byl HIV pozitivní. Zcela jistě infekcí netrpíte. Příznaky máte různorodé, ale předpokládám, že jste byl praktickým lékařem vyšetřen pečlivě. Pokud Vaše problémy trvají dlouho, pak je obtížné udělat závěr z jednoho dotazu v internetové poradně. Pokud Vás vyšetřoval jen praktický lékař, bylo by dobré si u něj vyzvednout žádanku na vyšetření lékařem infekční ambulance. Při vyšetření je ale nutné! zmínit rizikový styk a všechny absolvované testy na HIV. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: