Hiv

dobrý den Opět jsem určitě jeden z těch, kteří si mysleli, že se jich to netýká. Mám dotaz ohledně příznaků HIV. Včera jsem byl na pohotovosti protože se mi zhoršil můj zdravotní stav. Byl jsem u lékaře už den před tím, ale ten mě odbyl jen paralenem a radou pít hodně tekutin. Moje potíže jsou takové, že již přes týden mě pobolívá hlava jsem takový otupělý, točí se mi a občas mám pocit že padám. Do toho se mi přidala teplota kolem 38 stupňů. Na druhý den se mi přitížilo a má teplota stoupla na 39 a začal mě pálit jazyk , který se následně oházel aftama, že nemůžu ani jíst. Průjem a bolest kloubů nemám, uzliny mám zduřelé jen na krku a žaludeční nevolnost a nechutenství mám až od včerejška kdy mi pan doktor na pohotovosti zdělil, že může jít i o HIV a že nebude zlé si udělat test. Více to však se mnou nerozebíral. Což mě ovšem nedalo a musel jsem hned hledat příznaky této nemoci na internetu. Chtěl bych se touto cestou zeptat, měl jsem pohl. styk s osobou u které si nejsem jistý zada právě ona není tou příčinou, ale je tomu již půl roku. Je možné aby se mi příznaky dostavily až teď? Teď se stýkám pouze s "přítelkyní" které můžu snad důvěřovat, ikdyž je pravda že nikdy neříkej nikdy. Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Honzo! Podle popisu nelze vyloučit, že jde o manifestaci infekce HIV, ale není to zrovna pravděpodobné. Jednak je HIV stále poměrně vzácná infekce a jednak jsou tyto příznaky typické v krátké době po prvotní nákaze. Také je třeba zdůraznit, že popsané příznaky nejsou nijak charakteristické pro nákazu HIV, ale jsou v podstatě shodné pro řadu většinou nezávažných viróz. Doporučuji dva testy na HIV, teď a s odstupem čtyř měsíců.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: