Hiv

Dobrý den.Potřebuji poradit ohledně strachu z HIV infekce.Vím,že vir se přenáší krví,spermatem,poševním sekretem a mateřským mlékem.Je proto možné vir přenést i když se např.poševní sekret mé partnerky,která by byla HIV pozitivní dostal na můj penis který by nebyl nijak poraněný a poševní sekret by se nedostal do něj,ale jen na povrch penisu?Děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michale. Každý styk infikovaných sliznic je rizikový, i neporaněných sliznic. Nikdo Vám se 100% jistotou neřekne, že se takto nakazit nemůžete. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chudokrevnost
Články: Chudokrevnost
Chudokrevnost, neboli...
Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Články: Příležitostné kouření rovná se nevinné kouření?
Mnoho lidí o sobě říká, že...
Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Články: Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Většina kojenců si občas po...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Články: Měření pulzu: dokáže odhalit infekci i infarkt
Pulz neboli tep nás...
Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Články: Posilte si imunitu. Pomůže i homeopatie
Silný a správně fungující...
Poruchy hlasu u dětí
Články: Poruchy hlasu u dětí
Příznakem poruchy hlasu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: