Hiv?

Dobrý den paní doktorko, můj dotaz může znít úzkostlivě ale je pravda že na mém strachu se z velké části podílí i fobie z HIV. Asi před 2 týdny jsem byla na večírku, a líbala jsem se s klukem co už byl taky přiopilej... Znám ho už dlouho a tvrdí že se chrání, ale byl prý v bordelu a to mě řekl až potom... Tak jsem dostala strach. Líbali jsme se, já si myslim že jsem měla i nějakou ranku v ústech protože si do nich v nervozitě koušu a chvilku mě to předtím bolelo.... Myslíte, že je nějaké riziko? Mám jít na testy HIV, nebo je to zbytečné? Děkuji za odpověď :) Natálie

Odpověď odborníka:

Milá Natálie, pouhým líbáním na ústa se HIV nepřenáší, přenos je buď krví nebo pohlavním stykem. Vyšetření krve na HIV si můžete jen pro Vaše uklidnění nechat udělat.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x