Hiv

Dobry den..budu mluvit na rovinu at co nejlepe vystihnu svoji situaci. Pred 12 tydny jsem se se svoji kamaradkou libal a jen ja jsem ji "prstil".. Obcas si kousu nehty a neni vylouceno, ze bych nemel zaderu.Vic nebylo. 13 a 14 tyden jsem bral atb DALACIN A AZYTROMICIN, protoze jsem byl operovan - absces za mandli. Ve 15 tydnu jsem si udelal test na hiv. Mohu testu verit, nebo mi ho ty atb. posunou? Dekuju

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání ATB na průběh infekce a tvorbu protilátek nemá. HIV je virus, antibiotika na virovou infekci nefungují. Detekovatelné protilátky proti HIV by se měly vytvořit cca za 3 měsíce. Po této době je nutno u HIV negativní osob s rizikem HIV infekce vyšetření ještě jednou zopakovat

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: