Hiv

Dobrý den, jsem kluk a je mi 15 let. Pred pul rokem mi kamaradka delala oralni sex. O Hiv jsem si precetl spoustu veci ( priznaky atd.). Ubehlo 7 tydnu a mel jsem anginu. Hrozne se bojim jit nekam na testy a taky se bojim jestli nemam hiv.

Odpověď odborníka:

Riziko přenosu HIV je při orálním sexu velmi nízké, proto ani nemá cenu zvažovat možné příznaky akutní HIV infekce. Vzhledem k tak nízkému riziku neexistuje jednoznačné doporučení, že po orálním sexu by člověk měl jít na HIV testy, záleží na individuálním rozhodnutí. HIV testy 2-3 měsíce od rizika doporučujeme po nechráněné souloži. Reálnější je při orálním sexu přenos jiných pohlavních nemocí, ale ty by se měly projevit do měsíce.

MUDr. Ivo Procházka, CSc.
MUDr. Ivo Procházka, CSc.

Specializace: Psychiatrie, sexuologie
Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: