Hiv

Dobry den, muj dobry kamarad a jeho pritel nedavno zjistili, ze jsou hiv+.Travim s nima vetsinu casu, dokonce jsme spolu i nejakou dobu bydleli.Mam pritele 5 let a jsem verna a ted se bojim, ze jsem se mohla nejak nakazit od znamych.Planujeme rodinu a ja se strasne bojim jit na testy.Psychicky bych to asi neunesla.Jeden znich mai i MRSA a ma velice nizke CT4.Vim, ze se vsude pise, ze sance je skoro nulova, ale ja mam casto zanicene dasne a casto jsem od nej pila a jedla z jednoho talire.Vim, ze testy jsou asi jedinna odpoved, ale ja na ne proste nepujdu.Asi bych zesilela, nez by mi ty vysledky dosly..Jsou dolozeny nejaky pripady takoveho prenosu?Pokud ano, kolik to tvori procent z celkovych prenosu?Dekuji

Odpověď odborníka:

Přenos je možný krví a tělesnými sekrety, takže pokud byste měla krvácení z dásní a napila se po infikované osobě, přenos možný je. Ale riziko je samozřejmě menší než jehlou nebo pohlavním stykem. Jediná cesta, jak mít jistotu, je provedení krevních testů. Ale jestliže otěhotníte, stejně v rámci všeobecného screeningu budete vyšetřována povinně i na HIV.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: