Hiv

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se běžně provádí testy při těhotenství, které odhalí virus HIV. Potom jak velké procento nakažení je při nechráněném styku s nakaženou partnerkou (klasika, orál). A můželi leukemie vyvolat např. zápal plic nebo špatné hojení otevřených ran (příznaky u HIV a leukemie se mi zdají podobné). Mockrá Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Tomáši! Během těhotenství se test na infekci virem HIV provádí u každé ženy. Pravděpodobnost přenosu infekce tímto virem při jednorázovém styku je velmi obtížné vyjádřit, nikdy nelze mít stoprocentní jistotu, že se nenakazíte nebo stoprocentní jistotu, že se naopak nakazíte. Pravděpodobnost nákazy se s každým nechráněným pohlavním stykem zvyšuje. Pro vaši představu heterosexuálním stykem (orální, vaginální sex) se nakazilo přibližně 30% HIV pozitivních osob. Onemocnění leukémií může být příčinou špatného hojení ran nebo rozvoje zápalu plic. Pokud se obáváte, že se vaše partnerka nakazila virem HIV, může se nechat na HIV testovat i anonymně, tuto službu nabízí např. Zdravotní ústav v Jihlavě. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: