Hiv

Před 3 mesíci a potom znova před 6 tydny jsem měl ryzikovy sex s jednou osobou,(bohužel nevym jak se ta osoba chovala v tom mezidoby), po 5 týdnech jsem byl na test hiv a byl negativni, je možne že i tak jsem nakaženy?Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Ivane, z Vašeho popisu mně není zcela jasný časový sled událostí, píšete po 5 týdnech jsem byl na HIV test, předpokládám, že to bylo 5 týdnů od posledního rizikového styku. Obecně pro diagnostiku HIV se u nás používá serologické vyšetření stanovením protilátek anti-HIV 1, anti-HIV 2, které se objevují 1–3 měsíce po infikování. Proto by jsem doporučila ještě kontrolní odběr s odstupem 3 měsíců od posledního rizikového styku. S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Pracovní lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: