Hiv

Nechal jsem se testovat na HIV virus po více jak 3 týdnech po nechráněném orálním styku ( on uspokojoval mě dokonce ). Chtěl jsem se zeptat jak je tento test spolehlivý? A zda je nutné bych podstoupil ještě další test po dalších 2 měsících? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Pokud by jste byl infikován v nedávné době, ocitl by jste se v tzv. window period (diagnostickém okně). Infekce sice v organismu přítomná je, ale ještě se nezačaly vytvářet protilátky v detekovatelném množství. Diagnostické okno může trvat až 4 týdny (podle typu testů jak u ELISA tak Western blotu ). Je vhodné testy zopakovat s odstupem pár týdnů. S pozdravem, Dr. Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: