Hiv

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda lze při opakovaných vyš. na imunologii (léčím se již 7 let - snížená imunita, pravidelně 2x ročně odběry+ při zhorš. stavu odběry navíc) zjistit nějaké odchylky, které by mohly znamenat HIV pozitivitu. Popřípadě, zda se před plánovanou hospitalizací a operací provádí vždy testy na infekční choroby. Rizikového chování si nejsem vědoma, ale člověk nikdy neví. Děkuji za odpověď. Peťka

Odpověď odborníka:

Při podrobném imunologickém vyšetření by se změny odpovídající rozvinuté chorobě AIDS poznaly, nikoli časná infekce HIV. Při běžném předoperačním vyšetření se HIV netestuje.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: