Hiv

Dobrý den paní doktorko,moc Vás prosím o radu.Pred peti tydny jsem mela bohuzel nechraneny styk.Rano potom jsem mockrat zvracela a oslabila se- nejspis z den predtim poziteho alkoholu.Den na to se mi objevil silne zapachajici nazelenaly vytok,ktery trval tak 2 dny a pak se z nej stal nezapachajici pruhledny vytok.Zaroven sem onemocnela - bolest v krku,trosicku kasel.Brala sem Augmentin - ATB. Ale po dobrani se mi na chvili bolest v krku vratila. Mela sem pry kvasinky v krku i dole.Gyn. vysetreni mi teprve budou delat kvuli tem antibiotikam ze by tam nic nebylo.Jenze ted ten paty tyden mam porad zrychleny tep, je mi nevolno,na omdleni,mam zimnici a tresavku a teplotu snizenou mezi 35 a 36. Odebirali mi krev mam mirne zvysene IgM, lymfocyty a leukocyty. Sedimentace-normalni. Mohou tyto zvysene hodnoty poukazovat na to,ze se me telo zacina branit viru HIV?? Moc prosim o odpoved, mám příšerný strach a psychickou neurózu už z toho:(( Na test mohu jít od ted až za dva měsíce?Děkuji mockrát za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, nákaza HIV po 1 nechráněném styku je málo pravděpodobná, ovšem jistotu budete mít pravdu až z testu ta 3 měsíce. je možné, že ATB byla na bakteriální zánět, nasedla později virosa, na tu nezabírají antibiotika.každopádně se pořádně vyležte.doporučuji kondom do kabelky nebo do peněnženky.ty nervy za to nestojí.držím palce,ať to dobře dopadne.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: