Hiv 3 dotazy

Dobrý den, já mám tři dotazy. První kdyby nějaký kuchař gryloval maso a byl HIV pozitivní a řízl byse do ruky a kapky krve by spadly na maso a ja bych ho tak za 16 sekund snedl nakazil bych se? Druhý je to to podávání dotazů zadarmo? Třetí kdyby jsem jedl s nakaženým HIV nebo mi nakažený podal jídlo a já ho snědl tak bych se nakazil?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ondřeji. Za položení dotazu nic neplatíte. (Anebo je to 1000 korun? teď si nejsem jistý .. :-) ) Grilování se píše měkkým "i" a popsaný způsob přenosu je teoreticky možný. V praxi se ovšem přenos touto netypickou cestou téměř nevyskytuje. Krev je infekční, ovšem i u Vás musí mít virus nějakou bránu vstupu, třeba oděrku v ústech... Co je to "jedl jsem s nakaženým"? To je z jedné lžíce, z jednoho talíře, u jednoho stolu? Při sdílení příboru je velmi malá šance přenosu. Při sdílení stolu nulová. U podání jídla přenos nastat nemůže, jedině by Vám to jídlo podával krvácející rukou nebo v ústech.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
dotaz | Od: filip | 25.4.2014 11:15
Dobrý den chtěl jsem se zeptat před dvěma lety jsem měl 2 ryzokové styky a až po 2 letech jsem byl na testech test dopadl negativně byl brán hiv 1,2AG/AB je možné aby tento test byl nějak falešně negataviní že by se tam třeba ty protilátky nenašli nebo zmizely mám od dětstvý vysoké aslo muže to mít na to vliv nebo že by se třeba laboratoř nějak spletla a nebo mužu byt v klidu a považovat vysledek testu za pravý ? děkuji za odpověd
reagovat
re:dotaz | Od: Poradna uLékaře.cz | 28.4.2014 13:47
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosíme Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.

V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: