Hiv

Dobrý den, na diskotéce jsem se horlivě líbal s neznámou slečnou nejspíše omylem mne trošku kousla do rtu. asi po 3 měsících jsem měl průjem, který trval asi 5 dní a pak za 3 týdny znovu, a po 4-4,5 měsících jsem pozoroval vyrážku která se objevila různe na těle a když jsem jí rozškrábal tak kůže vystoupla a zrudla ve tvaru škrávání a asi do půl hodiny zase zcela zmizela.Asi po 3 týdnech odezněla. Mohu být virem hiv nakažen? Děkuji za odpověď s přáním hezkého dne

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko nákazy virem HIV je samozřejmě krevní cestou, ale spíše opravdu při kontaktu s krevním řečištěm obou jednotlivů to znamená používání stejných injekčních stříkaček, krvavé sexuální praktiky, aplikace nakažených krevních derivátů. Rikziko při kousnoutí do rtu je minimální. Ale abyste měl jistotu, doporučovala bych labortorní vyšetření, odebírá se malé množství venozní krve. CCa po dobu 3 měsíců po rizikovém kontaktu ještě nemusela nastat protilátková odpověď ve Vašem organismu, proto bych doporučovala vyšetření až po uplynutí 3 měsíců po rizikovém kontkatu. Klinické projevy jsou různorodé od kožních projevů, po pocit na chřipku, únavu, zvětšené uzliny....

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x