Hiv

Dobrý den, jsem naprosto zdravý sportovec, co měl bohužel před 12 ti týdny nechráněný sex s ženou o které jsem se později dozvěděl, že měla sex s více muži. Po tomto zděšení jsem se hned začal obávat viru HIV. Primoinfekce u mě nijak neproběhla, ale po 10 týdnech od infekce jsem měl slabou (hodně slabou) chřipku, kterou jsem přechodil. Tento týden (12 týdnů od styku) jsem na svém těle zaznamenal výrazné zvětšení mízních uzlin v oblasti třísel. Mohla by to být nějaká známka viru HIV v mém těle? Pokud ne, tak nevíte, jakou by to mohlo mít příčinu? Mockrát děkuji za odpověd, Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčiny zvětšení mízních uzlin mohou být různé, zvětšení uzlin na jednom místě není známkou HIV infekce. Pokud je zvětšení výrazné, jak uvádíte, zajděte na vyšetření k lékaři, aby mohl stanovit správnou diagnozu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: