Hiv

Dobry den pane doktore. Dne 20.2. Jsem udelal hloupost a mel jsem nechraneny pohlavní styk s neznámou osobou, od které jsem se nakazil kapavkou, která byla vylecena dne 15.6. Byl proveden test na hiv s vysledkem negativni.Ted cca jeden mesic se mi na jazyku udelal belavy povlak a cele telo mne svedi jako by do mne zapichovali jehlicky. Muj doktor mi udelal ster z jazyka a nic specifickeho se nezjistilo. Mam desny strach, že se jedna o hiv infekci. Chtel bych se na Vas obratit s radou, co delat s vyse uvedenym belavym povlakem popripade na koho se obratit a zeptat se na Vas nazor zda-li se muze jednat o hiv infekci. Mam sileny strach, ze se jedna o hiv infekci a uz i jsem premyslel o ukonceni zivota nebot ma psychika je opravdu velmi spatna. Moc Vam dekuji za Vasi odpoved. Zdravi Vas Pavel

Odpověď odborníka:

Od nákazy do přeléčení kapavky podle dat, která uvádíte, uplynulo několik měsíců. Antibiotiky se to sice přeléčit dá, ale onemocnění již určitým způsobem přešlo do chronicity, byť třeba mikrobiologické testy běžně prováděné jsou negativní. Co se týče těch potíží které popisujete, nemyslím, že by se jednalo o projev HIV infekce. Spíš se jedná o nějakou koincidenci s Vaší situací. Nicméně bych Vám doporučil ještě v srpnu jednou zopakovat vyšetření na HIV, tedy v odstupu půl roku od toho nechráněného styku, dále provést vyšetření na další méně známé sexuálně přenášené nemoci ( to můžete provést ihned ) - chlamydie, ureaplazmata, pak i syfilis, toxoplazmu. To jsou věci, které mají cílenou antibiotickou léčbu. Pokud tyto vyšetření budou negativní, můžete se obrátit na lékaře - homeopata, protože tyto nenápadné a v podstatě chronické následky kapavky může zvládnout právě homeopatie.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: