Hiv

Dobrý den, budu dělat seminární práci na HIV, a tudíž se chci optat, jestli je nějaká možnost, že se osoba při styku s nakaženým partnerem vůbec nenakazí? A jestli je nějaká možnost, že nemoc nikdy nepropukne v AIDS, tudíž HIV pozitivní nemusí umřít na selhání im. systému nebo nějakou nemoc. A jaký máte názor na alternativní léčbu např. vitamínem C, u níž někteří vědci tvrdí, že může HIV téměř zneškodnit. Předem děkuji, možná se vám můj dotaz bude zdát divný, když se neptám přímo na můj problém, ale řekla bych, že se v poradně může někomu odpověď na mé dotazy hodit (nikde na internetu jsem je moc nenašla) ;-)

Odpověď odborníka:

Co se týče infekce HIV, tak nejpřesnější odpovědi by vám poskytl specialista na infekční choroby. 1) K nákaze teoreticky nemusí dojít, protože virus je velmi citlivý na vlivy zevního prostředí a rychle hyne, Naopak velmi zvyšuje riziko nákazy např. souběžná infekce dalšími pohlavně přenosnými infekcemi nebo oděrky na sliznicích. 2) Není mi známo. 3)Domnívám se, že vitamínu C je v těchto indikacích přikládána větší důležitost a záskuha, než doopravdy zasluhuje.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: