Hiv ?

Dobrý večer, prosím, rád bych se zeptal, minulý rok v prosinci (asi někdy v polovině prosince od 9.12. do 20.12., +- jeden den) 2013 jsem měl sex s jednou slečnou, byl to můj první sexuální styk. Orální sex byl bez ochrany, pak samotný styk byl s ochranou, do dnes toho lituji. Zjistil jsem, že slečna střídala několik partnerů, tak proto ty obavy. Za celý svůj život jsem měl sex jen jednou. Žádné příznaky pohlavní choroby jsem nezaznamenal. Bohužel nevím, kdy to přesně bylo. Měl jsem hodně práce - stresové období. Na začátku ledna 2014 jsem se brzy ráno cca kolem 5 hodiny ranní vzbudil, rychleji jsem vstal z postele a šel ze schodů do přízemí na toaletu, protože jsem byl unavený tak jsem si sedl (šel jsem na malou) zvedl jsem se a strašně se mi zamotala hlava, byl jsem jakoby malátný, motali se mi nohy, ušel jsem pár metrů a upadl jsem. Nepamatuji si zda se mi hlava motala už když jsem vstal z postele. Nic se mi nestalo.Naštěstí poblíž byla máma, která mi pomohla, vysloveně mě odtáhla na kanape. Byl jsem zesláblý a tak cca 2 minuty mimo. Pak jsem se začal pomalu probírat, pořád se mi hrozně motala hlava, nemohl jsem vstát. Raději jsem zůstal ležet. Měl jsem hroznou horkost, měřil jsem se a momentálně si nemohu vzpomenout zda jsem měl horečku, spíše ne. Bolelo mě za hlavou. Pak to pozvolna přešlo. Během následujících 2 dnů se mi mírně motala hlava a byl jsem unavený. Byl jsem u lékaře, zjistili, že mám mírnou poruchu štítné žlázy. Dostal jsem Letrox. Minulý rok mě to ani nenapadlo, ale letos jsem si uvědomil, co když to byly příznaky HIV? 17 listopadu 2014 se mi dostavila zimnice a třesavka, za 2 hodiny po jsem měl horečku a motala se mi hlava. Šel jsem si lehnout. Chtěl jsem jít na toaletu, museli pomoct jak se mi motala hlava. Volal jsem záchranku, jak jsem se špatně cítil, poradili paralen a vlažnou sprchu. Byl jsem u lékaře, odebíral mi krev z prstu. Měl jsem nějakou virozu Týden jsem bral antibiotika Klacid I po dobrání antibiotik jsem stále unavený. Myslíte si, že to mohou být příznaky pro HIV? Lákají mě si udělat testy. Možná, že se až moc bojím. Ale jsem z toho vystresovaný. Jaká je úspěšnost s HIV test INSTI HIV-1/HIV-2 Antibody Test Kit, napadlo mě že bych si jej nechal udělat u svého lékaře. Ale nevím zda je účinný po téměř roce. Nebo mám jít raději na testy do laboratoře, pokud ano, nejlépe kam prosím? Pokud HIV nemám, nemohu se nakazit při odběru krve? Moc děkuji Jan

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že veškeré vaše obtíže mají jiný původ, mohou být i psychogenní, ale právě i z tohoto důvodu doporučuji nechat si provést testy, pro klid vaší duše.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: