Hiv, lichen scerosus et atrohicus

Dobrý den, už to trvá cca 2 roky mezi tim jsem spal s cca 5 prostitutkami vše bez kondomu vždycky po styku jsem se citim špatně z toho že mam HIV pokaždé jsem byl v pořádku a žadne chamidie, HIV ani nci jiné jsem neměl pokaždé jsem si řekl že už nikdy spat s prostitkou nebudu. Před mesice jsem měl oralní styk s prostitutkou bez kondomu , zasej sem se bal .. jestli něco nedostanu ... navsivil jsem venterologa ... prej nejaka kožní nemoc jenom stridali na mě každy 14 dní masticky .. nic nezabralo,, penis mam takovej hodně prokvenej i kůžičku ze vnitř ... jako kdyby otekle ... dneska jsem tam byl a pani primářka mi rekla ze mam lichen scerosus et atrophicus, da se to jen tak poznat od oka ? měla na to lupu ... dala mi Hemaroid a imacort 1 x denně prej do konce života neda se to vyléčit .A na internetu jsem četl že to muže zmizet ? Mohl to vyvolat ed ten velký stres z toho ze se bojim že mam hiv ? A pokud tohle mam je vetsi riziko třeba přenosu pohlavních chorob ? Ptal jsem se zda li je to pohlavní nemoc a není. Je to pravda ? Nemohl jsem to dostat od prostituky ? Jinak jak jsme měl před mesicem oralni styk tak s tou samou osobou jsem před 3 týdny měl oralní styk zase bez kondomu cca 20 s a sex s prezervativem, je tam nějaka šance na HIV doufam že ne. je mi 28 let vyhdela jsem psychologa ... jsem an tom dost špatně ... mam porad pocit že jak jsem oslabeny, nahmatam v pohode uzliny na krku, že to jsou přiznaky primoinvefkce u hiv ale spiš je to velky stres. Děkuji za zodpovezení dotazu

Odpověď odborníka:

Nechápu dost dobře, proč při vašem strachu z HIV opakovaně podstupujete to stejné riziko a nepoužíváte kondom. Co se týče onemocnění lichen sclerosus - zcela jistě nejde o pohlavně přenosné onemocnění. teoreticky je možné, že ho vyprovokovala větší psychická zátěž, je to onemocnění chronické, s dlouhodobým průběhem, nicméně vyléčení nebo zastavení choroby je možné. Pokud je na genitálu ložisko jakékoli jiné kožní choroby, je tu do jisté míry vyšší riziko, že při kontaktu s pohlavní chorobou se nakazíte.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: