Hiv pozitivita nebo angína?

Dobrý den, nevím kam se se svým dotazem obrátit, proto se obracím na Vás. Problém je v tom, že jsem si přečetla příznaky HIV, které se mají objevit po několika týdnech od možné nákazy, a bohužel se dosti shodují s angínou. Já měla angínu minulý týden. na ORL se mi pan doktor podíval do krku a řekl, že jde o angínu a předepsal mi na ni antibiotika (zabraly po asi 2 dnech užívání). Jenže to doprovázelo přesně to, co je popisováno v článcích o příznacích HIV pozitivity, tedy zvětšené mízní uzliny na krku, bolest na madlích, horečky, krátkodobá nechuť k jídlu a průjmy (myslela jsem, že je způsobena antibiotiky),únava... Nyní jsem v rekonvalescenční době, a bohužel jsem chytla ještě virozu, tedy teploty pohybující se v rozmezí 37,0 - 37,2, únava, bolest hlavy, rýma, kašel.... Pohlavní styk s člověkem, u kterého si nejsem úplně jistá, jsem měla asi tak před 6-7 týdny od doby, kdy jsem dostala angínu. Moje otázka je tedy, jestli se může jednat o příznaky HIV, i když lékař stanovil angínu? Dále pak, kde by se daly udělat testy, které by byly za pár hodin hotové a kolik by to případně stálo? Děkuji mockrát za odpověď. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Příznaky nakažení HIV jsou nespecifické, to znamená, že se podobají m,noha jiným nemocem chřipkovité povahy. Podle příznaků to poznat nelze. Testy provedou v každé nemocnici nebo anonymně v HIV centrech. Testuje se až s odtupem po infekci, lidskému tělu trvá, než si vytvoří protilátky, které se testem zjišťují. Testy obvykle zaberou více času, navíc jsou v případě pozitivity dvoustupňové.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: