Hiv přenos

Chtěla sem se zeptat jestli je možné se nakazit Hiv když sem kamarádce ze zad shodila komara a o pár minut později sem si všimla ze mi spadl na tašku a byl mrtví vzala sem ho do ruky a a vystriklo z něj větší množství krve pravděpodobně te kamarádky a já sem na prstu měla menší rezance z prace stare cca 3 hodiny . Panikarila sem a snažila se krev dostat co nejdříve z prstu tak že sem si myslela jestli sem o krev nedostala do těch razancu.mám strach protože kamarádka je docela promiskuitni. Děkuji za odpověď .

Odpověď odborníka:

Veroniko,
dle všech vědeckých publikací a znalostí o této chorobě, přenos HIV viru komárem není možný, můžete být v klidu.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: