Hiv test

Dobrý den, mám celiakii a opakované vaginální infekce, což zřejmě souvisí s oslabenou imunitou. Chtěla bych se nechat otestovat na HIV a žloutenky B a C, dočetla jsem se ale, že imunologické poruchy mohou ovlivnit nebo zpomalit tvorbu protilátek. Jak standardí dobu uváději 2-3 měsíce od rizika. Chtěla bych vědět, o kolik přibližně bych měla dobu čekání na test prodloužit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud dodržujete stritkní bezlepkovou dietu a celiakie je tedy dobře zaléčená, parametry imunity by tedy neměly být nějak sníženy. Také recididivujcí vaginální infekce nemusí být pouze vlivem snížení imunity, záleží i na žvitoním stylu, stravování, lokální slizniční imunitě. Chtělo by se tedy nejdříve nechat vyšetřit na imunologii, dle výsledků by se usoudilo zda-li trpíte snížením imunity. Odebrat protilátky protí zmíněným infekcím být Vámi ,bych si nechala již za 2-3 měsíce od rizikového kontaktu, eventuleně pak zopakovat po dalších 3 měsících.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: