Hiv test

Dobrý den, děkuji za odpověď, ještě pro upřesnění - bezlepkovou dietu zatím nedržím, ještě čekám na endoskopické vyšetření, které celiakii na 100% potvrdí... V tomto případě by onemocnění mohlo mít vliv na výsledek hiv testu, případně jaký? Bylo by to jen prodloužení intervalu čekání, kdy na test jít? Četla jsem, že u některých závažných imunologických poruch není test průkazný nikdy. Co by to muselo být? Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tak pokud ještě nemáte diagnosu celiakie, je správné , že dietu ještě nedržíte. Celiakie je spíše autoimuntiní onemocnění, které neovlivňuje tvorbu protilátek, jejich snížená hladina by mohla být druhotně pokud trpíte průjmy. Takže odběr na HIV si můžete udělat v podstatě kdykoliv, pokud nález bude negativní a od rizikového kontaktu je doba kratší než 3 měsíce, tak bych vyšetření po 3 měsících raději zopakovala.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x