Hiv vyrážka

dobrý den som 2-týždne po rizikovom pohlavnom styku a na nohe sa mi objavila vyrážka, ktorá vyzerá ako keby ma uštipol komár, aj ked som ju objavila, tak som to tak citíla, ako keby ma niečo uštiplo po hodine zmizla, cez noc sa zas ojavila, potom zmizla a takto sa to strieda.....trocha ma aj páli, ked si na nu stlačím, je veľká cca.1cm....mám zväčšené uzliny na jednej strane krku, bolí ma pri lopatke...som 2 týždne vo veľkom strese...poradťe, čo to je. dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Myslím,že se nyní zbytečně "trestáte"katastrofickými scénáři.Možná ale takové prožitky slouží člověku k sebevýchově ve vztahu k našemu chování.Dvoutýdenní období není dostatečné dlouhé pro hodnocení HIV serologie.Vaše příznaky ale nelze spojovat jednoznačně s touto nákazou.Vydejte se ke svému praktickému lékaři a svěřte se mu se svými obavami.Nijak Vás neodsoudí,naopak Vám pomůže vhodným naplánováním potřebných vyšetření,abyste získala pocit bezpečné kontroly situace.Stresové nastavení zbytečně oslabuje Vaši obranyschopnost,což rozhodně Vašemu celkovému stavu neprospívá.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: