Hiv z odberoveho pera

Dobry den,jen se chci uklidnit a proto prosim o radu. Na zacatku srpna jsem odberovym perem,kam jsem dala sterilni lancetu,pichla do briska prstu kamaradovi,abych mu zmerila glykemii. Pote jsem lancetu vyhodila a odberove pero,tu horni cast,co se dotykala kuze toho prstu,umyla mydlem a desinfekcnim prostredkem. Krev na nem ale vubec nebyla,ta jehlicka se ho nedotykala.Po mesici jsem si timto perem,kteremu jsem dala novou sterilni lancetu,pichla do prstu ja na zmereni cukru. Pote jsem opet lancetu vyhodila. A ted po dalsim mesici jsem to tak udelala znovu s novou lancetou ve stejnem peru. Kdyz jsem to pero,ten plast umyla a vzdy pouzila sterilni lancetu...muzu byt klidna,ze od kamarada kjsem nemohla nic chytnout(jde mi hlavne o hiv- ale tam by musel byt kontakt me krve s jeho krvi,ze ano? A na tom peru krev zadna nebyla a jehlicku jsem vzdy vyhodila)?a jeste jsem i cetla,ze virus hov na vnejsim prostredi rychle hyne,takze po mesici by byl uz mrtvy? Moc dekuji za uklidneni.

Odpověď odborníka:

Podle vašeho popisu myslím že si nemusíte dělat žádné starosti. příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: