Hladina tsh a darování oocytů

Dobrý den, před nedávnem jsem byla na odběru krve kvůli darování oocytů. Zjistili mi zvýšenou hladinu TSH (5,07) a byla jsem odeslána na endokrinologii. Pan doktor mi udělal ultrazvuk, podle něhož mám naprostou zdravou štítnou žlázu. Podle jeho krevních testů mám hladinu TSH 3,47; fT4 19,0; ostatní hodnoty přikládám v příloze. Pan doktor mi řekl, že je to zcela v pořádku a nebude to nijak léčit a pro darování to vůbec nevadí. Nicméně gynekolog (který má na starosti darování) mi řekl, že je to stále velmi vysoká hodnota, že by hodnota TSH měla být max. 2,0, a že budu muset brát hormony (euthyrox). Jsem docela zmatená z těchto dvou rozdílných postojů. Nechci brát hormony, pokud je to podle jiného doktora zbytečné. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

.Záleží na metodice laboratoře nicméně obecně platí že normální hodnoty jsou tsh 0,37-5, 0,ft4 normální hodnoty 9,8 - 23,1.Je ale pravda, že centra která se věnují odběru oocytů si mohou stanovit vlastní hranice pro dárkyně. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Častá stolice Je mi 30 let. Již asi týden mám častější stolici - téměř po...
  • Vyrážka Před několika dny se mi udělala krupicová vyrážka na rameni. Myslela...
  • Zalehnuté ucho Mám už měsíc zalehlé pravé ucho a občas mi tam divně hučí a...
  • Silná bolest třísel Ráda bych se vás optala na mé bolesti třísel. Trvají téměř...
  • Hellp syndrom Mám za sebou jedno těhotenství a prodělala jsem hellp syndrom...
  • Korová cysta ledviny Byla jsem na CT, tam mi mimo jiné našli "korová cysta...
 
Kam dál
 
 
Scintigrafie plic
Články: Scintigrafie plic
Scintigrafie (scinti) plic...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kouření ohrožuje i močový měchýř
Články: Kouření ohrožuje i močový měchýř
Pořád máte málo důvodů...
Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Články: Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Stále častěji se v naší...
Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Články: Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Bolest zad je velmi častým...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Články: Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Přichází jaro a s ním...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: