Hlasivky u malého dítěte

Dobrý den, mám 9 měsíční dceru Simonku, je zdravá, dobře prospívá, stále ji kojím. Před týdnem jsem si všimla, že jí začíná přeskakovat hlas. Po třech dnech jsem s ní šla raději k dětské lékařce, jelikož se to neustále zhoršovalo, hlas jí začal také vynechávat a mám pocit jakoby chraptěla (i když to zní vtipně, tak mluví jako kačer Donald :-)). Nejvíc to jde slyšet když pláče, protože z ní chvilkami nevychází žádný hlas a spíš píská. Lékařka jí předepsala 3 x denně 5 kapek Fenistilu, dnes to bere 4 den. Zatím jsem nezaznamenala žádné zlepšení, spíše se to horší, doktorka říkala, že možná začne trochu vykašlávat, ale to se zatím také neděje. Dnes jsem jí volala a máme ještě dva dny počkat a potom prý uvidíme. Nemá žádné teploty, nekašle, jí i pije vcelku normálně, je jen víc uplakaná. Zatím nemá žádné zoubky, tak mě ze začátku napadlo, jestli to nemůže nějak souviset s prořezáváním, ale jelikož se to zhoršuje, tak začínám mít obavy, aby to nebylo něco jiného. Doktorka říkala, že se s tím u tak malého dítěte ještě nesetkala, tak vás moc prosím o radu. V krku údajně nic nemá, myslela jsem totiž, že je třeba nachlazená. Jediné s čím teď trochu bojujeme jsou kvasinky, které se mi udělaly na bradavkách a Simonka je má ze spodu pod horním rtem. Natírám jí to Genciánovým roztokem. Podle dětské lékařky by to ale s hlasem nemělo souviset….

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jak vše popisujete, Simonka může trpět kvasinkovou infekcí, nelze však zodpovědět, zda ta je příčinou jejího změněného hlasu. Zřejmě by bylo dobré požádat vaši lékařku o vyšetření dítěte specialistou ORL a event. provést další vyšetření. Běžným pohledem do krku nelze hlasivky u dítěte zhodnotit. Určitě vše nenechávejte "jen tak" a domluvte se s vaší lékařkou na vyšetření co nejdříve.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Prolaktin jako ochránce i zabiják
Články: Prolaktin jako ochránce i zabiják
Prolaktin je hormon, který...
Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Články: Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Refluxní choroba jícnu se...
Artroskopie
Články: Artroskopie
Artroskopie je endoskopické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: