Hlavička nízko v pánvi

Dobrý den, chtěla bych se optat na dvě věci. Jsem na začátku 36tt a od 31tt mám hlavičku miminka nízko v pánvi (tak nízko,že ji cítím na dosah prstů).Včera večer při zavádění globulky,jsem zjistila,že je hlavička ještě níž (ani né na článek prstu).a teď k mému dotazu.Mám úzkou pánev a děsí mne představa,že kvůli úzké pánvi,ve které je hlavička natěsnaná již týdny,bude mít hlavičku deformovanou? Může se to stát nebo je to blbost?Vím,že při porodu jde také uzkými cestami,ale tam je pouze chvíli. Druhá otázka zní, zda je možné donosit miminko, když jsem již před týdnem měla hrdlo spotřebované s nálevkou a byla jsem propustná?co by to pro miminko znamenalo, narodilo-li by se již teď? Moc Vám děkuji za odpověď a nezlobte se za takové dotazy, ale již s otěhotněním jsem mě!a potíže kvůli endometrioze a teď zase tohle. Jinak další kontrola mne čeká tento pátek. Přejí hezký den

Odpověď odborníka:

I když by došlo k porodu nyní neměl by být plod ohrožen, pokud máte skutečně úzkou pánev je možnost ukončit porod císařským řezem, pokud nejsou kontrakce hlavička se jistě nedeformuje, můžete se zklidnit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: