Hlen ve stolici

Dobrý den. Chtěl bych Vás poprosit o radu. V pátek jsem byl u lékaře s tím, že mám již cca měsíc trochu zvýšené teploty. Poslal mě na odběr krve a CRP. CRP jsem měl mírně zvýšené 11. Ale více leukocytů. Laboratoř má horní mez 10 000 a já jsem měl 11 000. Pan doktor mi nasadil ATB -Clarithromycin Teva 500. Užívám je teprve den a půl. Nyní jsem zjistil, že mám ve stolici hlen. Je možné, že by příčinou mohla být ATB? Nebo se jedná o něco mnohem vážnějšího. Je mi 30 let. Velmi se bojím nějakého nádoru. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martine. Můžete být bez obav, při terapii antibiotiky běžně dochází k vynícení střevní mikrobiální flóry, která nám pomáhá trávit a zpracovávat přijatiu stravu a měnit ji na stolici. Proto se při terapii antibiotiky tak často objevují průjmy i hlen ve stolic. Doporučuji Vám pořídit si probiotika ( běžně dostupné v lékárně) a užívat je spolu s antibiotiky a ještě minimálně týden po doužívání antibiotik.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: