Hlen ve stolici

Dobrý den. Je mi 32let, před asi 5ti lety mi byly na základě potíží a vyšetření pohledem a pohmatem u proktologa diagnostikovány hemoroidy a trhlinka u konečníku. Brala jsem vlákninu, vše je relativně dobré, jen někdy mám problémy se svěděním a s tou prasklinkou, která pálí. Chtěla bych se zeptat, zda je nyní nutné další vyšetření, když mám občas ve stolici hlen, pozoruji to pouze pokud udělám dietní chybu a mám průjem, jinak nikoli. Může být hlen ve stolici spojen s dietní chybou nebo nikoli a měla bych vyhledat opět lékaře? Velice děkuji. RS

Odpověď odborníka:

Hlen a krev ve stolici se nesmí podceňovat a pokud vyšěetření prooktologem bylo před 5 ti lety je nutné nové vyšetření., Kontroly při těchto potížích by měly být nejméně 1 x ročně. Podle výžsledku léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: