Hlen ve stolici po užití antibiotik

Dobrý den už 14 dní mám hlen ve stolici není v něm krev nic je jenžlutohnědý. Průjem ani zácpu také nemám. Ani nehubnu, závratě ani horečku nic takového. Jednou za 4 dny je ho vždycky více a někdy když jdu na velkou tak ze mě třeba vyjde jen tento hlen. Tyto obtíže trvají 14 dní a ještě před 14-ti dny než se mi toto začalo projevovat jsem brala antibiotika na angínu Amoksiklav a po té sprej do krku Bioparox mohlo by to být způsobeno tímto? Mám strach aby to nebyla rakovina jsem hroznej zmatkař. A k lékaři se stydím děkuji moc za odpověď. Děkuji

Odpověď odborníka:

Drahá paní Lucie,rozhodně nejste zmatkář.Po antibiotikách se širším spektrem,k nimž náleží i amoxycyllin,může přetvávat tzv.střevní dysmikrobie,dobře reagující na probiotika/i jogurty typu Activie,Hollandie/.Jste mladá žena,pravděpodobnost karcinomu u Vás není příliš pravděpodobná.Přesto bych při dalším trvání obtíží navštívila svého praktického lékaře,je třeba vyloučit zánětlivé postižení střevní sliznice.Je to stav léčitelný,nemějte strach!!,

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: