Hleny a častá stolice

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Je mi 53 let. Zhruba před rokem jsem krvácela z konečníku. Při návštěvě obvodního lékaře mi po prohlídce pan doktor řekl, že mám podebrané hemeroidy. Po práškách mi to ustalo. Začala jsem mít ale častější stolici a spíše kašovitou až řídkou a příměsí hlenů. Udělal mi tedy test na okultní krvácení s negativním výsledkem. Po přetrvávajících problémech po půl roce znovu a zase negativní. Prodělala jsem před dvěma měsíci operaci žlučníku. Od té doby mám ale opět poměrně častou stolici, tak 2x - 3x denně. Jelikož jsem vždy trpěla spíše na zácpu, bojím se, zda je nejedná o něco závažnějšího. Netrpím vyloženě bolestmi břicha, ale od operace mám někdy dojem že o něm takříkajíc "vím" Tedy trochu mě bolí, ale takříkajíc vzdáleně. Většinou po stranách, ale někdy celé. Chtěla jsem se tedy zeptat, zda bych neměla podstoupit nějaká další vyšetření, případně jaká,či se spolehnout na to, že okultní krvácení je negativní. Moc Vám děkuji za radu a přeji hezký den. HankaS

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě se nespokojte s negativitou okultního krvácení, zasloužíte si nejméně vyšetření tlustého střeva a také slinivky břišní (kvůli průjmu). Nejlépe bude, objednáte-li se ke specialistovi na nemoci trávicího traktu - gastroenterolog, měla byste absolvovat testy na funkci pancreatu - slinivky (z krve) a potom určitě kolonoskopii (kvůli hlenu ve stoloci a někdy krvácení), hlen nemá ve stolici dlouhodobě co dělat. Kolonoskopie se nebojte, dnes je technika o mnoho jemnější než dříve, video k seznámení s touto vyš. technikou naleznete zde: http://www.strevni-zanety.cz/virtualni-kolonoskopie Ale je to předčasné, nejprve absolvujte vyšetření na gastroenterologii a uvidíte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x